Creepy animals 3

Tänkte köra en ny del av creepy animals! Här kan du läsa del 1 och del 2 .

Aye-aye
En slags lemur från Madagaskar som har ett lite udda utseende!


Echidna
En igelkottsliknande liten sötnos som har en lååång tunga som den äter termiter och annat gott som
är svårt att få tag i! Jag med en echidna på Taronga zoo i Sydney på bilden!


Albino krokodil
Alltid häftigt med udda färger


Maned varg
Det är en varg som ser ut som en räv med väldigt långa ben!


Blåsfisk
En fisk som blåser upp sig när den känner sig hotad!



Lördag


Idag har jag och pappa varit runt och handlat lite! Vi var på biltema och köpte lite bilsaker och sånt! Sen åkte vi till hornbach och skulle kolla om de hade vårat hundfoder där, och de hade dom! Sen sprang jag iväg och kollade om de hade några axolotls inne, och de hade dom! En liten vit axolotl bebis och en brun lite större!  Den vita var så söt alltså :D

Så här såg lilla bebisen ut!

Nu har vi nyligen ätit middag, stekt lax med färskpotatis med holandaisås och sallad såklart!  Mums!  Idag blir det nog att äta massor med vattenmelon och kika på film :)


Brun bläs?


Klicka på bilden för att komma till annonsen

Jag har alltid funderat på sedan jag va liten och började med hästar varför det finns hästar med vit bläs men ingen med svart eller brun bläs.. men idag så hittade jag en! En tinker på Hästnet som är skimmel skäck med brun bläs! Det vae riktigt häftigt ju! Tänk va mycket blickar och kommentarer folk skulle komma med :D

FREDAGSMYS


Idag blir det fredagsmys med familjen! Jag och Danne åkte och köpte godiset till kvällens fredagsmys! Jag köpte en stoooor vattenmelon, så jag tänkte fixa ihop en fruktsallad med banan, äpple, madariner och vattenmelon!  Har börjat försöka undvika godiset!  Hoppas alla har en trevlig fredag nu :D

Frisyrer för hästar

Tänkte skriva ihop lite olika frisyrer man kan göra på sin ponny/häst!
Alla har olika sätt att göra olika frisyrer på, här är bara några olika av många sätt :)

Fisknät



1. Dela upp manen i många små tofsar. Sätt en gummisnodd runt.

2. Dela upp varje tofs i två, ta en gummisnodd och sätt ihop två halva tofsar med varandra.

3. Fortsätt likadant i hela manen!

Knoppar


Liggande knoppar

Stående knoppar

1. Dela upp manen i lika stora tofsar och sätt gummisnoddar runt.

2. Fläta varje toft till en så hård fläta som du kan.

3. Vik fältorna dubbelt två gånger, med änden underst. Sätt en gummisnodd runt.
Man kan även rulla upp flätan till en knopp

När man gär knoppar kan man också välja mellan liggandes och stående! Hur man gör för att
få stående knoppar är jag osäker på, skulle gissa att man flätar lite uppåt och viker knoppen
uppåt också!

Hunterknoppar



Den verkar så komplicerad så jag försöker inte ens skriva hur man gör utan jag
överlämnar det till en video istället! HÄR!

Ardennerfläta


1. Börja uppe i nacken. Tag en tofs med man och dela upp den i tre lagom stora delar.
2. Börja fläta precis som vanlig i två tag.
3. Tag en ny tofs och dela den i tre delar och lägg in den i flätan, fläta ihop dem i två tag.
Fortsätt att fläta så ända ned till manken. fläta den sista biten så längt det är möjligt och sätt
sedan på ett gummiband!

Okänd frisyr

Hittade en okänd men ganska häftig frisyr också!

1. kamma igenom manen och blöt den lite lätt med en svamp
2.
dela upp manen i lika stora delar med gummiband inte fullt lika viktigt att de skall vara lika tajt mot hästen som vid knoppning
3.
fläta manen använd gummiband eller tråd med fördel tråd då du kommer att behöva det sedan
4.
med nål och tråd så syr du ihop flätorna i varandra alltså fläta 1 med början på fläta 2 etc


Förändring

Har ändrat bakgrunden till en lite sommrigare nu :D  Hoppas ni tycker att den passar fint nu till sommaren :)

Helg

Idag är det fint väder ute! Har varit ute med Cero 2 gr idag, första gången ensam och mötte alla hundar man någonsin kan möta här typ.. phu... Sen följde jag med Danne och Yazza ut med Cero igen och gick upp till stallet och kikade på hästarna lite och gick sen hem igen!  Fick lust att åka till hööks och kolla på lite grejer idag, men kanske imorgon om pappa går med på det :)  Funderar på att måla naglarna och lyssna lite på musik :D   Vi hörs senare!

Hästarna som funnits i mitt liv del 1

Tänkte skriva lite om olika hästar som haft stor betydelse i mitt liv! Jag tar alla i ungefärlig ordning så som jag kommer ihåg dom!

Mirak

Det började på mitt första ridläger på Rastaborgs ridskola där jag annars red också, det var ett dagridläger och jag var ganska osäker fortfarande! På ridlägret blev jag tilldelad Mirak,jag hade aldrig ridit en så "stor" häst (han är en liten d-ponny). Jag hade mest lallat runt på shettisar och en b-ponny innan, och hade inte ens galopperat på en häst! Så jag var väldigt nervös, det blev inte bättre av att många berättade att han var surig av sig, men på nått sätt hjälpte han mig och det gick superbra på lägret och jag förälskade mig i honom! Så jag blev skötare på honom några dagar i veckan och har alltid varit en ponny som funnits kvar i hjärtat även nu senare! Han är verkligen världens snällaste och goaste lilla ponny! Han står fortfarande kvar på ridskolan och går lektioner!

Minnen

Klippte ihop lite med gamla bilder som väcker en massa härliga minnen :)



WE ARE THE NIGHT

Har hittat en film som jag ska se nu! Filmen heter We are the night, eller som den riktiga titeln på tyska är Wir sind die nacht.  Filmen är ganska ny, så jag hittade bara med tyskt tal och engelsk text, men det ska nog funka! Kommer nog kolla på den i engelsk version när det kommer :)
Återkommer med betyg på filmen sen!


Klicka på bilden för trailer!

Handling: 18-årig Lena har problem. Hennes liv är fruktansvärt. Hon blir fångad av polisen för att ha försökt råna en rysk gangster, och hon vet inte vad hon ska göra med sig själv. En natt hon ger sig iväg till en underjordisk klubb vid en övergiven nöjespark i Berlin, där hon fångar blicken av en vacker kvinna, men inte vilken kvinna som helst- Louise, hon är ledare för en vampyr klan. Louise faller för Lena och vill att hon ska vara en del av hennes grupp och hon snart lär sig att vara en vampyr är både en välsignelse och en förbannelse.

Filmen var helt okej, jobbigt med tyskt tal, men det fungerade iaf! Tyckte att filmen var lite väl förutsägbar bara! Men annars var den en helt okej vampyrfilm!  Tyckte dock att det kändes lite kopierat från twilight på hur tjejerna såg ut!

Betyg: Filmen får 2 av 5!


Rain


Jag är så trött på det här deppiga vädret :(   Om det ska va sånt pissigt väder kan det väl iaf åska och blixtra lite iaf så man har nått intressant att titta på?!  Ska leta upp nån film att titta på nu!  Kollade på P.S I love you igår! Den var riktigt bra faktiskt :)

Brandos tävling

Jag är med och tävlar om 40 par skor från Brandos genom TLC!  Gå in och tävla du med :D
TÄVLA


Sol underbara sol!

Idag har det varit underbart väder med sol, va ute och solade en stund på dagen och hade med Cero ut som spanade efter katter! Har också bakat kladdkaka, och nu på kvällskvisten färgade jag håret och sen pratade med en sötboll i telefon! Nu ska jag dra igång filmen Black water och sova/smsa med sötbollen!  Gonatt på er :)

shoppaloppa

Idag har jag varit i stan med bästaste Frida! Vi shoppade en massa skojsigt :D  För min del blev det en söt hatt, en kjol, nagellack och ett läppglans! Så härligt väder ute! Vill göra glädjeskutt som kossorna gör när dom släpps ut på bete :D  Nu ska jag sova, för jag är en trötmössa :)  Gonatt på er!

Nighty

Nu har jag precis gjort mig en milkshake och ska lägga mig i sängen och kolla på The notebook! Har hört att man ska snyfta en del till den, så får se  :)   Gonatt på er andra som ska sova nu :)

Sun is up

Hoppas ni gillade nya bilderna på Hulken! Han är en sån sötnos, han springer alltid fram till rutan när han ser att man går omkring i rummet :)
Idag har jag städat iordning i mitt rum litegranna, tvättat lite och så! Till middag idag så ska vi grilla lövbiff! Mumsigt!
Det finns en häst som står i min lilla vän Amandas stall som heter Zeus som är till salu, och han är så fin och jag vill ha honom! Om man ändå hade råd att köpa en häst! Jaja, jag, Frida och Amanda brukar sitta och drömma oss bort och kolla hästgårdar.. kanske drömmen slår in nån dag! Får väl se :D

The Hulk

Här kommer lite nya bilder på min sötnos Hulken !





Tjockis

Idag ska vi äta pizza, och jag ska äta en stor fet jävla oxfilé pizza! Muuuums! Tjockis man känner sig alltså! Men det får man väl vara ibland också! ;)  Nu har jag borstat båda hundarna så dom är lite finare! Kanske ska ta och kamma Hulkens rosa gälar också! haha!  Kan fixa lite nya bilder på honom senare :) 

Borsta

Tjohooo!  Idag har jag inte gjort mycket vettigt alls, därför ska jag gå och borsta Yazza nu! Hon fäller sin päls och är nästan helt naken på ryggen! Lilla nakenfisen Yazza :D

Regn och rusk

Hej!  Dagen idag kunde varit bättre, regn och blött är inte mitt favoritväder direkt.. Va ute med hundarna i skitvädret och sen när jag kom in så fick jag för mig att baka scones!  Dom blev jättegoda  :) Sen har jag storstädat till Hulken, dessvärre så stötte jag till en sak i hallen så halva hinken med vatten for ut och jag rev upp lillfingret på hinken.. men men :)   Har även dammsugit och bäddat iordning sängen :)  Ska strax sätta igång filmen Trassel och gosa ner mig i sängen !

I hemlighet...

...så saknar dig faktiskt, men det märker du inte av..

I Spit On Your Grave


Handling: En ung författare reser bort från stressen i storstan för lugnet i en stuga nära en liten by där hon hoppas finna inspiration till sin nästa bok. Men några lokala bybor gillar inte hennes närvaro och beslutar sig för att lära henne en läxa. De bryter sig in i hennes stuga för att skrämma henne, men det hela urartar rätt fort och förvandlas istället till timmar av förnedring, våldtäkt och tortyr. Dock begår de misstaget att inte döda henne... för nu är hon ute efter hämnd!

Jag tyckte filmen var helt okej, fick lov att hålla för ögonen ibland bara! Tyckte filmen var hemsk med all misshandel och så, men hennes hämd på killarna är klockren!

Filmen får 3 av 5!


Måndagkväll

Ligger här i sängen och funderar på att kolla på nån film, så nu ska jag börja sökandet på en bra film! Igår åkte Sonia ut ur BB-huset och det var väl lika bra det, orkade inte med hennes konstiga idéer och kommentarer! Rodney försökte springa efter kameramannen in i huset men blev tagen av vakterna i dörröppningen! Haha!
Filmen jag valde blev:   I Spit On Your Grave


l...o...v...e

And so the lamb fell in love with the lion..


Äppelpaj

Ikväll tänkte jag baka en äppelpaj! Hittade ett recept som jag tyckte lät gott! Delar med mig av receptet här till er, men jag återkommer med hur den smakar senare! :)

Knäckig äppelpaj

4 st äpplen
100 g smör/margarin
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 st ägg

Smält smöret/margarinet och låt det svalna.
Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, och lägg i äppelskivorna.
Blanda socker, mjöl, bakpulver och vanillinsocker.
Vispa upp ägget.
Rör ner det avsvalnade, smälta smöret och det uppvispade ägget i mjölblandningen.
Klicka ut degen över äppelskivorna och platta ut till ett sammanhängande täcke.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter i 175 grader.
Servera äppelpajen tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp/sås.

Deadgirl


Handling: Två kompisar bryter sig in i ett nedlagt och övergivet mentalsjukhus. Efter lite vandalism och brajrökning hittar de en dörr som måste öppnas med våld och upptäckten där inne leder in dem i en bana av beslut, förtroenden och val man vanligtvis inte är kapabel till.
Vad gör man med en död kvinna som inte är riktigt död och som inte kan dö. Ingen känner till henne. Kan man hålla det som en hemlighet två kompisar emellan..?

Jag tyckte att filmen var heeeeeelt sjuk, den var inte direkt läskig, men den var otäck, äcklig och bisarr!

Jag ger filmen 1½ av 5!





Betyg

Har nyligen kollat klart på en film med Danne, har också bestämt mig för att börja med att sätta betyg på filmer jag har tittat på :)  så nästa inlägg skriver jag om filmen och sätter betyg på filmen! Gonatt på er  :)

RSS 2.0