År 2010

Idag är det sista dagen på år 2010, säkert en massa viktiga händelser som hänt detta år och kommer dokumenteras inför framtiden!  För min egna del så tog jag studenten, Cero fyllde hela 3 år, jag tog basmaskin kort, var ute och festade med kompisar och hade jätte roligt, fick min lilla Hulk, skaffade en medryttarhäst ett kort tag, åkte till turkiet med Niklas, osv. Hoppas alla har haft ett bra år och satsar på ett ännu bättre 2011! 




Gott nytt år önskar Cicci, Cero och Hulken

Fireworks

Nu har vi shoppat fyrverkerier till nyår! Asti är också inköpt, sen blir de hummer och sånt gott efter raketerna :)


2 st paket Allstar
3 st rör Coloured pearls
3 st 100-skotts rör
1 tivoli tårta
1 x-treme tårta
och sen köpte Danne några jävla tigerraketer också som jag hatar!

Fyrverkerier

Idag ska jag, Danne och Johan åka och köpa fyrverkerier :)  Dom kommer när som helst och hämtar mig med bilen! Kollade på orginal Avatar filmen igår, ska kolla på dom 2 förlängda versionerna nån dag också! :D   Nu ska jag packa ihop mina grejer och sticka strax!  Hörs senare ;)

Jul är kul

Nu har vi firar jul här hemma! Micke har firat jul med oss, men idag ska han åka hem :(  Julbordet va så mumsigt! Köttbullar och prinskorv <3  I julklapp fick jag massa fina grejer! Mycket nöjd med allt :)


Heei

Hej! Tänkte hoppa in en snabbis och skriva att jag inte kommer blogga på ett tag nu, jul & nyår tar över lite nu :)  Kommer kanske upp nått enstaka inlägg, men inte många. Har precis bakat pepparkakor :D

Cousin

Satt och klickade runt lite på internet och hittade information om nån slags släkting till axolotln som heter Olm, kallas människofisk också. Den lever i grottor i Slovenien och kan bli över 100 år! Häfitgt!


Hundmässan 2010 resultat

Det gick sämts på utställningen, han började moppsa upp sig mot andra hanar osv, och han va tydligen för tjock ;o
Men men, livet går vidare!  Jag köpte ett nytt snake halsband till Cero i guld och Pappa köpte nytt flexi koppel till Yazza + ett ben och bitch tabletter! Nu har vi sovit sen vi kom hem och snart ska vi hacka sallad till middagen, blir ost & skinksallad :)

Hundmässan 2010

Imorgon (eller idag eftersom de är efter 00.00) så ska jag ställa ut Cero på Stockholms hundmässa!  Får se hur det går efter ett år utan utställning + att Yazza löper hemma, så kanske bara blir kaos av alltihopa! Men ska träffa Ceros uppfödare där och köpa lite hundgrejer också, så de spelar väl egentligen ingen större roll :)


Cero på Hågelbyutställningen 2009

H

Fixade lite nya bilder på min lilla Hulk igår :)



Snöbus






Hulken

Nu har jag precis matat Hulken (som han nu heter!)  Lite gulligt sådär, men han är ju inte grön som den riktiga Hulken :D  Har också varit ute med båda hundarna på varsin promenix idag! Yazzas klo börjar se riktigt bra ut nu!  Får se om jag hittar på nått annat roligt idag!  Ska lägga upp bilderna från snöbus med hundarna sen också :)

Damer och herrar

Här är min snuttiga axolotl! <3  Har inte döpt den än :)  Men den är sötast !


Julklapps shopping

Nu åker jag till stan och möter Danne för julklapps shopping!  Hörs senare :)

Snowy snow

Ska strax ut och fixa en grej, men först ska jag skriva lite här! Ska ner och fixa lite disk också innan jag går ut, inte så intressant kanske :)  Igår böt vi bandage på Yazza och hon var jätte duktig!  Måånga köttbullar till henne!

Lucia

Idag är det lucia, och Yazza och Cero hälsar alla en bra dag! :D


Christmas Cats

HAHAHAHA, JAG DÖÖÖÖR!    Christmas Songs – Christmas Cats



Update:  Hittade hundlåtar också. haha..
The Barking Dogs – A Dog's Christmas

Good day

Nu har jag beställt en Axolotl, så om inte nått går snett så ska jag få hem den på torsdag kväll! Köpte även en ny termometer till akvariet, fick med en papperstermometer när jag köpte akvariet, men de känns som den här är mer exakt :) Senare är det beck på tv, så då blir de lite söndagsmys med ostbågar och lite sånt gott!

Wihoo!

Precis åkt pulka i backen och sen åkt pulka efter Cero!  Med hjälp av katter och katthalsband med plinga på så sprang han som en galning :D  Var as roligt! Ikväll ska vi äta god soppa och blinis! Mums! Sen blir de mys med film!

Ghosts

Hjääälp! När vi satt och åt pizza så satte radion på sig själv! Vi har ett spöke hääär! :o    Hoppas inte faktiskt :/   Kommer typ dö av rädsla om jag ser ett spöke!
Tror ni på spöken?

:(

Min lilla sötnos Yazza är på djursjukhuset :(   Hon har brytit en klo och måste operera bort den!  Saknar att ha lilla skruttis Yazza hemma ju!  Men hon kommer hem ikväll!

Australia

Ååååh, vad jag saknar Australien!  Någon som har lust att ge mig en resa dit i julklapp? :)
Minnen!


Akvariefix!


Nu har jag fixat lite grejer till akvariet, lite stenar och så, fixade även pumpen, så nu kommer de inge syre, men de blir inte lika strömt som de var innan (Axolotlar vill inte ha strömt vatten)! Syre kan axolotlerna ta från ytan,
dessutom är de många som inte har några pumpar eller syrestenar alls i akvariet, de byter vatten oftare bara! Så jag tror att min lilla axolotl ska klara sig bra :)  Längtar så tills jag får hem min sötnos!!!

"Baka"

Nu har jag "bakat" polkabräck! Jätte mumsigt! Här är mitt recept om ni vill testa:


25 g polkagrisar
300 g vit choklad

Krossa polkagrisarna, Lägg chokladen i en skål. Ställ skålen i hett vattenbad på svag värme under omrörning.

Vänd ner polkagriskrosset i chokladen. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och ställ svalt. Bryt i bitar när det stelnat! Sen är det bara att äta! Yum yum!


Pain

Aaaaaj, har typ träningsvärk i armarna från igår när jag var tvungen att bära jävla 9 liter sand till akvariet :(   Ringde till ett ställe som har axolotler idag som var mycket billigare, så nästa vecka ska jag väl åka och köpa min lilla sötnos! *happy*

Twins?

Pappa berättade att han läst lite om axolotlar idag på nätet och hittat att i vissa länder säljer dom tigersalamandrar som "axolotl". Kan visa hur det gick till :

Tigersalamander som "yngel"                                     och som vuxen
Axolotl som "yngel"                                                   Och som vuxen,
de är dock inte ofta axolotlar utvecklas till vuxna!


Ofta säljer dom alltså Tigersalamandern som en Axolotl eftersom den som yngel är ganska lik, men sen när den utvecklas så är den inte alls lik, och blir tydligen ganska stor också!  Knasigt det där! Men det var typ i USA där allt skumt händer. (:

Snart så!

Idag var Danne och jag som sagt i globen och kollade efter axoloter!   Hittade 2 st på Terr zoologiska!!! Så på lördag åker jag förhoppningsvis och köper iallafall en av dom! Danne och jag åkte vidare till Akvarielagret och köpte ett akvarium och svart sand till det!  Ska köpa lite inredning till akvariet sen också! Är så glaaad!

Lite bubbligt av allt syre i vattnet än så länge!

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin :)

Upptäcktsfärd i Globen

Idag ska jag och Danne på upptäcktsfärd i Globen, eller.. vi ska leta djurbutiker :)   Hoppas på att någon av dom tar in axolotlar :) Ska också kolla akvarier, fiskar till vårat andra akvarie och lite växter :)  Sen ska jag fixa julklappen till Niklas! Blir nog roligt!

Letandet fortsätter..

Igår åkte vi till akvarielagret och Bromma zoo och frågade efter axolotler, men de var bara akvarielagret som tog in, och dom som man kunde beställa var ingen av färgerna som jag vill ha, så det sög :/  Men imorgon ska jag och Danne åka till Globen där både Terr zoologiska ska finnas och Arken zoo. Får hoppas på att någon av dom ska ha min lilla axolotl!










Julmarknad

Jag är sjukt sugen på att åka på julmarknad! Min personliga favorit är den på skansen. Den är så mysig, så kan man gå runt och kolla på djuren och så också!  Skansen är så fint!  Har för mig att Gröna lund brukar ha julmarknad också, men har aldrig varit där, så vet inte hur den är. Har varit på den som brukar vara i gamla stan, och den brukar vara mysig också! :)  Ska försöka åka på julmarknaden på Skansen nästa helg!

Fredagkväll

Pappa har köpt lussebullar, så nu blir de fredagsmys med lussebulle och te!  Hoppas de går nått roligt på tv också :D  Skönt med en kväll utan assistenter här faktiskt!

Pyssel!

Igår gjorde jag ju som sagt ett pepparkakshus, och innan det så gjorde jag en utomhus ljuslykta av is! Hur man gör islyktan:
Fyll en skål ungefär till hälften med vatten. Sätt en mindre skål i den första skålen. Fyll denna skål också med vatten så mycket att den sjunker ner i den första skålen och en jämn vattenspalt bildas mellan skålarna. Ställ skålarna i frysen (om det inte råkar vara minusgrader ute). Sära på skålarna och sätt ett värmeljus i isskålen som bildats.

Om man vill kan man sticka ner växtdelar (gröna blad, grankvistar, rönnbär....) i vattnet. Det kan också färgas med karamellfärg.


En lite snöig lykta

Mysig vinterkväll

Nu har jag byggt mitt pepparkakshus, och det blev faktiskt ganska fint!  Ni får se senare :)  Ikväll har jag kollat ett avsnitt av Mysteriet på greveholm och sen den julkalender som går på tv!  Tog några pepparkakor och ett glas cola nyss, mums!

Pepparkakshus!

Nu ska jag gå ner och pyssla ihop ett pepparkakshus! Ni kanske får se bilder sen när det är klart ;)  Efter pepparkaksbygget ska jag nog ta några pepparkakor och kolla på mysteriet på greveholm. Kollade föressten på den nya julkalendern som går på tv igår, ska ge den en chans iaf :)

NU NI!

Nått roligt har hänt! Pappa har sagt ja till att jag ska få köpa en axolotl!!!!  Nu ska jag kolla efter akvarium och sen ringa bromma zoo och akvarielagret och fråga om dom har några inne :)   HAPPY!
Här får ni en bild om ni inte vet hur en axolotl ser ut :)

Snuttiga!  Ser alltid så glada ut!

Julkalender

Idag är det första december! Det betyder att julkalendern börjar också! Kollar inte på dom som är nu, tycker att dom är så dåliga nu för tiden.. Men den som jag gillade var Mysteriet på Greveholm!  Så ska kolla på den ikväll tänkte jag!  Vilken julkalender är eran favorit?


Time for a bath!

Idag är det bad-dag här hemma! I alla fall för Cero! Han ska skrubbas ren tills utställningen den 19 december! Han brukar tycka att det är helt okej att bli duschad till skillnad från Yazza som brukar vilja gå ut ur duschen hela tiden! Haha! Här är en gammal bild på Cero i duschen! :)

RSS 2.0