Äppelpaj
Ikväll tänkte jag baka en äppelpaj! Hittade ett recept som jag tyckte lät gott! Delar med mig av receptet här till er, men jag återkommer med hur den smakar senare! :)
Knäckig äppelpaj
4 st äpplen
100 g smör/margarin
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 st ägg
Smält smöret/margarinet och låt det svalna.
Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, och lägg i äppelskivorna.
Blanda socker, mjöl, bakpulver och vanillinsocker.
Vispa upp ägget.
Rör ner det avsvalnade, smälta smöret och det uppvispade ägget i mjölblandningen.
Klicka ut degen över äppelskivorna och platta ut till ett sammanhängande täcke.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter i 175 grader.
Servera äppelpajen tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp/sås.
Knäckig äppelpaj
4 st äpplen
100 g smör/margarin
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 st ägg
Smält smöret/margarinet och låt det svalna.
Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, och lägg i äppelskivorna.
Blanda socker, mjöl, bakpulver och vanillinsocker.
Vispa upp ägget.
Rör ner det avsvalnade, smälta smöret och det uppvispade ägget i mjölblandningen.
Klicka ut degen över äppelskivorna och platta ut till ett sammanhängande täcke.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter i 175 grader.
Servera äppelpajen tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp/sås.
Kommentarer
Postat av: Sofia & Petra - RACEHORSES
åhh så gott! vill ha :)
Postat av: Sofia & Petra - RACEHORSES
sv: tack så mkt :)
Trackback