Shoppilopp

Efter allt kaos idag så mötte jag först Frida för att shoppa lite och senare kom Danne. Frida kunde bara vara med i några timmar, men de var mysigt att träffa henne en sista gång innan jag åker <3
Frida började med att bjuda mig på McDonalds, så snällt så :)   Vi satt där en stund tills fjortisarna bredvid började skapa "skorpor" på huden med salt och isbitar... :S
Vi gick vidare och mötte sedan upp Danne som åkt pendel till stan. Vi gick runt i affärer och kollade på diverse olika konstiga saker. När Frida åkt så gick Danne och jag runt och kikade vidare, han skulle leta efter några snygga tjocktröjor, men var inte intresserad av nått vi kollade på. Slutade med att han köpte ett trådläst headset till sin telefon för alla pengar han hade. Jag fick med mig en mysigt kofta, t-shirt, trosor, en pocketbok, nagellack med mera.








Bilder på söt-Cero <3




Nu måste jag börja packa litegranna och sedan plugga till mikrobiologi-provet som vi har i skolan imorgon!



Puss <3

AMBASSADER ÄR SKIT!

Idag hade vi i våran projektgrupp kommit överens om att åka till skolan så vi var där 9.00 (vi skulle egentligen börja 10.30). Vi får veta att Lisa inte kommer kunna komma eftersom Tagg blivit sjuk, så våra planer om att fotografera till omslagsbilden sprack. Men vi började i alla fall lägga in filmerna på skolans hårdisk och kika lite på vad som går att använda. Mitt i när vi sitter och kollar de vi filmat så ringer pappa och säger att han ringt och pratat med kinas ambassad som säger att vi måste ha visum där, och att vi måste vara där senast 12.00 för att nästa gång dom har öppet är måndag. Jag bah VAAAA?!.. så jag berättar snabbt för Malin att vi måste åka in till kinas ambassad och fixa visum. Vi grabbar tag i våra saker och springer till tunnelbanan så snabbt vi kan.. får panik över att vi måste ha några bilder på oss som vi verkligen inte hade med oss då. Tyckte så synd om pappa som lät så stressad.. lät som han skulle svimma när som helst.. hade så dåligt samvete på nått sätt.. :/
Vi kom fram till ambassaden och i väntan på våran tur i den lååånga kön och på pappa så började vi fylla i papper om visum som var på kinesiska/ engelska. Jag och Malin fattade typ ingenting, men försökte iaf att översätta allting. Vi kom fram till tjejen som hade hand om visumutlämnanden och började fråga om inlandsresa mellan beijing och shanghai krävde visum, och hennes svar var nej. Bra tyckte vi, men Malins mamma hade ringt till ticket och ambassaden och frågat om man behövde visum, och de hade sagt "Nej, det ska inte behövas". så vi gick lättade ifrån ambassaden och väntade på pappa. När han kom så frågade jag om han ville gå in och kolla med dom om allt var så som dom sa. När pappa frågat så sa hon "Nä, men så som du förklarade sa inte dom, ni måste ha visum"   JAHA!, då kom stressen och paniken fram igen.. Vi skulle ha de jävla fotona och grejer, men de hade vi ju inte.. Till slut så frågade hon när vi skulle åka, och fick väl lite dåligt samvete och fixade visumen till mig och Malin. PHUUUUUUUU!  Jag var så stressad att jag lovar att jag dör i förtid!  gah!

Efter amdassaden så åkte vi mot stan och Malin pratade med sin mamma som lovat att hon skulle ringa och skälla ut ticket som gett oss felaktig information om visum till kina. AMBASSADEN SUGER!


There is someone walking behind you

Nu ska jag iväg och köpa skor, och sedan åka och hälsa på mammsen!
Imorse när jag var ute med Cero så hittade jag jääätte stora klövspår i skogen, liknade vildsvins-spår, men hoppas verkligen inte de.. kanske var älg.. !  : o

aja, ska sticka nu.. byebye!

Mys & filmkväll

Igår hade jag och Frida en mysig filmkväll!  Det började med att Frida kom hit och åt våfflor med oss, mumsigt! Efter middagen så gick vi och skar upp blomkål, morötter och gurkbitar och la i en skål och fixade lite sour cream dipp. Vi tog det med oss in i rummet och hittade en film att kolla på. Vi kollade på Final destination 3 som var rätt läskig just eftersom att det ändå finns saker i den filmen som skulle kunna hända på riktigt.

Efter vi kollat klart på filmen så satte vi igång filmen Flicka. Gillade den faktisk :) När vi kollat klart på den så gick jag och Frida ut med Cero en runda. När vi kom tillbaka la sig Frida i sin säng och jag satte mig och läste läskiga historier med spöken osv. Vi la oss senare och småpratade och sen så somnade vi.

På morgonen så vaknade jag av Fridas väckarklocka på mobilen som är på högsta volym typ.. men ändå vaknar hon aldrig av den :o   Petade till henne så hon vaknade och stängde av. Vi låg och drog oss en halvtimme.. Lyckades säga nått i sömnen igen, om nån berg & dalbana.. Vi vaknade iaf och gick sedan upp och åt lite frukost. Frida åkte tidigt eftersom hon skulle jobba. Idag fick hon tillbaka sin hundralapp som jag haft i typ en månad nu. haha!



Frida visar hur hon brukar dra på sig sina pyjamasbyxor!


Frida och Cero pussas


Grönsakerna som vi dippade


Dippen




Dags att sova.

Nu ska jag nog gå och lägga mig faktiskt, råkade somna till Ice age 3 som Danne och jag kikade på. Nattinaaaatt!

IMORGON ÄR DET BARA
EN VECKA KVAR!

Problematik.

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Hade prov i HIMT (hunden i människans tjänst).. Kändes som det gick bra, men får väl se om det blev så bra som de kändes. Jag åkte hem så fort jag kunde för att hinna träffa mamma en stund innan hon skulle tillbaka till sjukhuset, hon verkade pigg och glad idag, vilket är jätte roligt! :)

När mamma åkt tillbaka så började vi packa ihop oss för att åka och handla middag och sen köpa hundmat eftersom det tagit slut. Väl i djuraffären är det slut på vårat märke och de kommer inte få in nått nytt. De säger att nån butik i älvsjö kanske har kvar några av dom som vi ska ha, men dit hinner vi ju inte åka idag, så vi fick till slut köpa en av samma märke fast valpfoder.. vill inte gå över på ett helt annat foder så plötsligt..

Efter det åkte vi till coop i råcksta och handlade soppa till middag.. så nu har vi ätit upp och det var supergott!  Vi ska göra våfflor till efterätt sen. MUMS!


Kollade igenom gamla bilder, Yazza på utställningen och Cero på sin första dag hemma hos mig <3

Giftiga ormar i Australien

Eftersom jag nu ska till Australien satt jag och googlade på djur som finns i australien, och många vet ju att tillexempel kängrur finns där, men sen finns det ju mindre trevliga djur som ormar, spindlar, hajar, krokodiler med mera, därför tänkte jag skriva lite om olika ormar som finns där. Man brukar säga att australien har 19/20 av världens giftigaste ormar. Kommer vi överleva där i 4 veckor?

 
Inlands Taipan
Världens giftigaste orm. Har tillräckligt med gift för att döda ca 1200 vuxna människor


Black adder


Brown snake
Den är ordentligt giftig och offret drabbade nästan direkt efter bett av medvetslöshet. Den är också extremt aggresiv. Den är ansvarig för över hälften av dödsfallen.

Sen finns det andra djur som är obehagliga också..

I australien finns det vithajar också..!


Vill ni inte bara pussa den på nosen? :)

Allmänlydnads-film

Idag har jag, Malin, Lisa D och Elin filmat till vårat projektarbete!  Det gick faktiskt jätte bra och snabbare än vi trott, det berodde nog på att Tagg var så duktig på allting!  Nästa gång vi filmar ska vi vara på skolans hundcenter där vi använder oss av skolans hundar eller tar med egna, osäkert ännu. Tror att den kan bli riktigt bra!


the dentist

Idag var jag i skolan som vanligt, bara 10 dagar kvar till Australien!  :D
Gick lite tidigare från sista lektionen eftersom jag skulle till tandläkaren, allt såg bra ut, så jag fick gå efter 5 min :)  På väg tillbusshållplatsen ringde jag Frida och bubblade på om allt mellan himmel och jord. och när hon åkte förbi mig med sin buss där jag satt i Ekebyhov och väntade på MIN buss så vinkade jag till henne och hon försökte med nått "bu".. haha!

Imorgon ska vi filma till vårat projektarbete, hoppas att det går bra :D
Nu ska jag äta min kycklingtallrik från pizzerian! MUMS! 

Time To Sleep

Nu ska jag gå och lägga mig. Cero ligger redan i sängen och väntar på att jag ska lägga mig bakom honom. Så mysigt att ha en ulltuss att värma sig mot nu när det börjar bli kallare!  Natti natt!



In school

Just nu sitter jag i skolan och har sjukt tråkigt! Slutar om 5 min :)  Då ska jag åka och möta Danne och åka hem och mysa till nån film med min puttis-Cero <3


.Söndag.

Idag ska jag och pappa åka och hälsa på mamma. Måste komma på nånting att äta till middag också, hum..
Senare ikväll tänkte jag färga mitt hår också eftersom jag har världens fulaste utväxt!  Sådeså!


Breaking

Blame me! Blame me! Blame me!
For mistakes you've made but you can't own
Hate me, hate me, hate me
For every honest word that you've postponed
Leave me out of this
Your life's a sinking ship, so
Blame me, blame me, blame me
For mistakes you've made but you can't own


Tokbollar

Kollade igenom lite bilder nyss och hittade dessa, är de inte för söta?!  Men är det verkligen skönt att sova sådär? hum... vet inte..



Studentskiva

Nu har klassen bestämt vart vi ska hålla våran studentskiva. Det blev Ett ställe på södermalm.
Skivan kommer vara 26 maj, tema är inte bestämt än, men hoppas på att det blir något roligt!

WOHO

16 DAGAR KVAR!

I'm So Excited !

Ååh, nu får jag skärpa mig, glömmer bort bloggen helt ibland, sorry!

Idag började morgonen med en runda med Cero, äta frukost och sen åka ut till husläkaren och ta spruta. Det gick bra den här gången med och jag svimmade inte.. jippi! men blev lite snurrig av att se sprutan.
När jag tagit sprutan så åkte jag till skolan och hade 2 st lektioner; Samhällskunskap och religion. Slutade kl 3 och mötte Jon i liljeholmen <3

IDAG ÄR DET BARA 17 DAGAR KVAR!!!!!

Hopptävling på Rastaborg

Idag var jag på tävling här på rasta. Amanda tävlade på Loppan eftersom Lisa fortfarande inte går att rida. Hon blev placerad 4 och fick en röd fin rosett och en clear round rosett eftersom hon hoppade en tävling och en clear round!  Fler bilder finns på http://cixx.bilddagboken.se




Mini-kräftskiva

Nu är jag hemma från skolan och lyssnar på musik. Ikväll ska vi mysa med att ha en liten kräftskiva, kommer bli så gott <3  

POLISEN.... igen!

Igår fick jag ju ett sms från polisen som sa att mitt pass var klart.. så ska åka dit idag efter skolan och hämta det.
Slutar om 9 min! :>  

Linn Ingvarsson - Brave Heart



Den här tjejen är sjukt duktig! Hon har 2 st hästar som är jätte fina; Brave Heart och Philiac.
Kolla upp hennes vackra hästar på Weppling@BDB

Spruta, Skola & hälsa på mamma!

Dagen började med att jag gick ut med hundarna på morgonen, stötte som nästan varje morgon på ett rådjur :) Efter promenixen så åkte jag och pappa till apoteket för att hänga på låset när dom öppnade vid 9. När vi hämtat ut min spruta och sådär så åkte vi i racerfart till våran husläkarklinik och så jag kunde ta min dumma spruta. De sa att det bästa är om jag kommer 2 gr till med en veckas mellanrum.. så nästa tisdag igen!..

Åkte till skolan och mötte Diana på bussen.. pratade massor om hästar :)  Väl i skolan hade jag 2 st lektioner Samhälle och Religion. Efter skolan åkte jag till mamma och hälsade på en stund <3.   Vi åkte hemåt och plockade upp 3 st pizzor på vägen hem till middag... så nu är min mage proppmätt för resten av veckan :)

Danne kom och frågade om vi skulle se film.. så ska väl göra det strax!  :)

Juste! Fixade ju mitt pass igår. Det brukar ta 5 arbetsdagar att få det, så jag planerade att jag skulle få det nästa måndag, men så fick jag ett sms av POLISEN idag där det stod att jag kan hämta ut det nu :) yay!


Ta Spruta..!

Nu ska jag åka iväg och ta spruta.. läskigt :( 
Efter det åker jag till skolan och har 2 lektioner.. :P  Nu måste jag sticka.. bye bye!

Polis polis potatisgris!



Jo, idag efter skolan åkte jag till polisen vid rådhuset, jag hade ju som sagt rånat en bank.. eeh.. eller inte.. Jag var faktiskt där för att fixa ett pass. Tänkte fixa det tidigare i sommras, men dum som jag är väntade jag tills nu.. aja, gick ju bra iaf. Först tog jag kort, sen så skulle dom ha mina fingeravtryck och sen så fick jag skriva min (tyvärr) hemskt fula signatur. Polisen i mitt bås sa att jag hade finast fingeravtryck av alla som varit där! :>
Efter polisen åkte jag och Jon hem till hans syster Anna och kikade på hennes nya kissemiss Meja. Busunge verkar hon verkligen vara :)

I fredags ringde jag och pratade med min husläkare om vilka sprutor jag ska ta för Australien och de tyckte bara Twinrix var nödvändig att ha.. så idag fick jag hem mitt recept, så imorgon kanske det blir att ta spruta.. *ryser*
Jag som har sån fobi för sprutor.. aja.. pappa följer väl med och håller handen :) 

 

 

 


S I C K

Kände att jag började få ont i halsen för nån dag sen, och idag kände jag mig lite hängig och sådär.. så jag kom på att Danne varit förlyld.. så jag sprang precis upp ur sängen (kollade på film) och tog en tablett med diverse nyttiga vitaminer och sånt i sig och en brustablett med c-vitamin!  VILL INTE BLI SJUK !

27 dagar kvar!


 



Om 27 dagar åker vi till Taronga zoo i Sydney / Australien. LÄNGTAR!!!!





Switch zoo

Hittade världens roligaste sida där man blandar olika djurs kroppsdelar!  Vill du också prova?  Gå in på http://switchzoo.com/zoo.htm










Östermalms stall

Idag efter skolan så följde jag med Björken till hennes stall för att hålla sällskap och kika när hon skulle rida Favve. När vi kom till stallet stod Favve inne i sin box och såg faktiskt ganska sur ut.. men när han upptäckte morotspåsen senare så blev han väldigt glad faktiskt! Vi gick och skulle hämta hans saker när vi upptäckte att stigbyglarna till sadeln var borta.. så det sket sig ju.. och sen så upptäckte Sofie att skon var lös och att alla spikar på ena sidan skon var borta.. så vi bestämmde oss för att kolla om han stördes av skon som var lite lös och att longera honom på ridbanan om han verkade okej. Han var så snäll så, och Sofie började longera honom.. Han var väldigt lugn faktiskt.. De man hört är att han är värsta monstret, men den sidan kanske kommer fram nästa gång jag följer med.. vem vet?

På vägen hem sprang jag in på Pocket Shop och köpte "Ljudet av ditt hjärta" . Hittade även True blood böckerna, men de fanns bara på engelska.. så jag nöjer mig med avsnitten som jag får av älsklings Jon <3

  


Nu ska jag läsa lite och sen sova.  Nattinatt!

Sex and the city... 2!

ÅÅH, läste precis att det ska komma en ny Sex And The City film nästa år! LÄNGTAR!!!


Baka baka

Håller på och bakar!  Ska bli så mumsigt senare ikväll ;D

RSS 2.0